Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ayvalık Nevruz'u coşkuyla kutladı

Ayvalık Nevruz

İlkbaharın müjdecisi ve tabiatın uyanışının habercisi olarak kabul edilen Nevruz Ayvalık'ta coşkuyla kutlandı.

İlkbaharın müjdecisi ve tabiatın uyanışının habercisi olarak kabul edilen Nevruz Ayvalık’ta coşkuyla kutlandı.
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan programda, baharın gelişinin ve tabiatın uyanışının bir habercisi olan Nevruz Bayramı kutlamaları Cennet Tepesi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Günün anlam ve önemini içeren konuşmayı yapan Aliçetinkaya Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Salim Özenç, her yıl Nevruz Bayramı’nın; geceyle gündüzün eşit olduğu, günlerin uzayıp sıcaklıkların artmaya başladığı 21 Mart’a rastladığını söyledi.
Özenç, “21 Mart bütün varlıkların uyanış, diriliş ve yaradılış günü kabul edilerek, Yeni Gün adıyla da biline Nevruz Bayramı olarak kutlanılır. Bu sırada tabiat da uyanıp canlanmaya başladığından Nevruz günleri, baharın da başladığı günlerdir” diye konuştu.
Ayvalık’taki Nevruz Bayramı etkinliği, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve koro tarafından da şarkıların söylenmesi, Atatürk Anadolu Lisesi Folklor ekibinin halk oyunları gösterisi, geleneksel çocuk yarışmaları, ödül töreninin ardından da geleneksel Nevruz Ateşi’ni Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’in birlikte yakmasıyla sona erdi.
Ayvalık Belediyesi’nin hazırladığı ikramlarla sona eren etkinliklere Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Müftü Mehmet Emin Karataş, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, okul müdürleri daire amirleri öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı